Some Likely JAMB Questions from "In Dependence" - Can you answer them?

Some Likely JAMB Questions from "In Dependence" - Can you answer them?

A myschooler (Femzs) wrote us and said he had come across 30 possible JAMB questions from the new novel, "In Dependence". His problem however, is that the correct answers are difficult to come by.

Those who have read the book, and are quite conversant with the possible answers, please help debate and provide answers to these 30 questions using the comment box;

Also Read: 20 Possible Questions from JAMB's "IN DEPENDENCE"

If you are looking for the correct answers, please read all comments.

*PREVIEW ON IN DEPENDENCE QUESTIONS*
=====================
=====================
*30* *QUESTIONS
*GET READY TO RUMBLE*
*1*Tayo's mother died on her way to____?
(a)Abuja
(b)oxford
(c)Lagos
(b)Benin

*2*where did ike work?
(a)In a bar
(b)in the ministry of education
(c)as a British council
(d)as a business man

*3*which word akin's uncle have a penchant for?
(a)Come nearer
(b)you follow
(c)Yowa
(d)left out

*4*who told Tayo his mother was dead?
(a)His friend
(b)ike
(c)modupe
(d)Miriam

*5*what game did akin's uncle start with his friends?
(a)Football
(b)Tennis
(c)Ayo
(d)Ludo

*6*what is the name of akin's uncle boss?
(a)John Lee
(b)Lugard
(c)Lord lugard
(d)Fred

*7*whom did Tayo think of whenever he was with Helene?
(a)Christine
(b)Vanessa
(c)Modupe
(d)his mother

*8*what was written on kemi's snoopy night dress?
(a)Love is the whole world
(b)Rock my style
(c)Love my style love me
(d)kiss my ass

*9*where did ajayis always fly to for the summer holidays?
(a)Abuja
(b)Hong Kong
(c)Lagos
(d)England

*10*in what year did uncle kayode get married to Helene?
(a)1975
(b)1964
(c)1987
(d)1974

Also Read: Summary of "In Dependence"JAMB New Book For 2017 UTME Candidates

*11*how old was Miriam's pregnancy as at the time they visited the yelwa club?
(a)5weeks
(b)3 months
(c)5months
(d)3weeks

*12*who called out on greetings as Tayo and his family entered the lounge in yelwa club?
(a)Abraham
(b)Ibrahim
(c)Vanessa
(d)Christine

*13*what was the name of Tayo's daughter?
(a)Kardashian
(b)lily
(c)kemi
(d)funke

*14* who phoned Tayo last week to congratulate him on his manuscript?
(a)His friends
(b)his friends
(c)his colleagues
(d)his publisher's

*15*what was the name of salamatou's son?
(a)Suleiman
(b)Abubakar
(c)David
(d)ike

*16*when was tayo's family house normally quiet?
(a)Monday morning
(b)Friday morning
(c)Sunday morning
(d)Saturday evening

*17*what did Tayo and Vanessa order when they got to the restaurant in Lagos?
(a)Rice and beans
(b)Rice and stew
(c)Rice and plantains
(d)coffee

*18*what was the name of Tayo's neighborhood drunk in his home town in ibadan?
(a)Jimoh
(b)micheal
(c)Dele
(d)Fred

*19*who was the most successful trader along the west African coast?.
(a)Tayo's Auntie
(b)Tayo's mother
(c)Tayo's sister
(d)Tayo's mother in Law

*20*what was the name of Oxford finest hotel?
(a)Royal Hotel
(b)The Randolph Hotel
(c)Super motion hotel
(d)Oxford Hotel and suit

*21*what was the name of Yusuf's current girlfriend?
(a)Amina
(b)yemi
(c)Joyce
(d)femi

*22*What did tunde refuse to have at the party in his house?
(a)wordly music
(b)smooching
(c)drinks
(d)dance

*23*Tunde's room was designed to be what?
(a)Hotel
(b)A lounge
(c)a slf con
(d)a mansion

*24*The name of Tayo's cousin was?
(a)Bayo
(b)Tumi
(c)Tunde
(d)jumoke

*25*where did Tayo accompany tunde to?
(a)The club
(b)the bakery
(c)the restaurant
(d)Vanessa's house

*26*where was Yusuf working at?
(a)The bakery
(b)At the clinic
(c)At the hospital
(d)At the bank

*27*what did Tayo aspire to be in the future!
(a)A teacher
(b)an accountant
(c)a drunk
(d)an entrepreneur

*28*what is the name of Vanessa's father!
(a)Michael
(b)Olamide
(c)Jonathan.
(d)buhari

*29*who drove to fetch uncle tony from station when he arrived France?.
(a)Tunde
(b)Tayo
(c)Jane
(d)kemi

*30*who was never asking but announcing?
(a)Nancy Mordovia
(b)Nancy Morx
(c)Nancy mordoch
(d)Nancy Bradford.

Tnks and Bless u

Related Posts

Comments (155)

abiodun oluwayemi
8 months ago
thank u very much
Official Abraku
8 months ago
I haven't read d novel yet please someone should help us out
Deelder
8 months ago
I don't even need to read the novel again self I need to study these questions
  • Quirinius: After studying how would you be able to answer them?
    Like 0    Dislike 0   7 months ago
  • Deelder: Like yday I saw two questions in my mock exam so wat do I need to read in DAT borin novel of a tin
    Like 0    Dislike 0   7 months ago
  • chizzyflora: the novel is interesting just discipline your self and try to read. this are likely questions not the real questions.
    Like 0    Dislike 0   7 months ago
  • ellasabras: be decieving yourself. i was like this too. jamb is not interested in some little questions. they will give u something that they maybe hid in the contexts of the book that even the summaries and question did not think of.... jamb officals will laugh when they see the likely questions.. so this is my advice...thanks
    Like 0    Dislike 0   7 months ago
  • Deelder: @ellasabras u mean jamb will ask questions like

    1. How do the leave fall from the tree when tayo got to the port.

    2. How does the ship moves







    So think and study hard don't die on one subject focus on the other three ......

    To me u don't knw what av read and what I knw about the literature text so forget
    Like 0    Dislike 0   7 months ago
  • ellasabras: e go shock you
    Like 0    Dislike 0   7 months ago
sodiq bn fatai
8 months ago
The questions are not that hard if you read the novel, reading the novel needs dedication.
sodiq bn fatai
8 months ago
The novel is very interesting if you follow up closely
peter samson
8 months ago
Question 24 Tayo has two cousin...cousin Tunde and cousin jumoke...but cousin Jumoke was mentioned once in the story(line 7,page 3)...somebody help me with question ten..
Abbas bin muhammad
8 months ago
THANKS ALOT
Green Ikechukwu
8 months ago
No15=a

No16=c(chapter21)

No17=c

No19=b

No21=c

No22=c

No23=b

No24=c

No25=b

No27=a

No28=Mr Richardson

No30=a(chapter 11)

Thats from me and the real answer would get the other answers soon
Green Ikechukwu
8 months ago
No15=a

No16=c(chapter21)

No17=c

No19=b

No21=c

No22=c

No23=b

No24=c

No25=b

No27=a

No28=Mr Richardson

No30=a(chapter 11)

Thats from me and the real answer would get the other answers soon
Green Ikechukwu
No30=b(Nancy Murdoch )
  • Oprahl: You are wrong at 28. do you see any option with Richardson there?



    The name Tony(Elizabeth's brother) and Elizabeth(his wife)do call him is 'Jonathan'
    Like 0    Dislike 0   7 months ago
Green Ikechukwu
8 months ago
No30=b(Nancy Murdoch )
Green Ikechukwu
I mean No30=c(Nancy Murdoch )
Augusteno
8 months ago
1=c, 2=b, 3=b, 4=d, 5=c, 6=c,7=b,8=a,9=c,10=d,11=c,12=b,13=c,14=d,15=a,16=c,17=c,18=c,19=b,20=not sure,21=c,22=c,23=not sure, 24=c, 25=b, 26=a, 27=a, 28=c, 29=c, 30=c
AFOBAJE2282
8 months ago
My School.



oya do the corrections or post the correct answer
haydex
8 months ago
Oh guys ...you really tried
Isaactamson
8 months ago
So interesting
Idawu abdulrahman
8 months ago
Why will my school post the correct answer ?? Go and read the novel and come back to answer it on youwn because the day of exam my school will not be there for you

Post Comment